Зошто да одберете Налгесин С?

 • Налгесин С има брз почеток на дејство…

  Напроксен натриум е во облик на сол, која овозможува брзо растворање и апсорпција на активната супстанција од гастроинтестиналниот тракт во циркулацијата. Поради тоа, Налгесин С брзо ослободува од болка.

 • … и има долготрајно дејство.

  Дејството на Налгесин С трае 8 до 12 часа. Поради неговото долготрајно дејство, може да се земаат помалку таблети во денот во споредба со другите аналгетици достапни без рецепт.

Која е разликата помеѓу Налгесин С и другите аналгетици?

Налгесин С брзо ослободува од болка

 • 10 најчести

  Главоболка и мигрена

  Главоболката е една од десетте најчести симптоми поради кои пациентите одат на лекар.

  Повеќе за главоболката и мигрената

 • 90%

  Менструална болка

  Менструалната болка, која медицински се нарекува дисменореа, е најчест гинеколошки проблем бидејќи се јавува кај 90% од жените.

  Повеќе за менструалната болка

 • 80%

  Болка во грбот

  80% од возрасните луѓе почувствувале болка во грбот најмалку еднаш во животот.

  Повеќе за болката во грбот

 • 1

  Болка во зглобовите

  Болката во коленото е најчест симптом поради кој спортистите одат на лекар. Втора по честота е болката во рамото.

  Повеќе за болката во зглобовите

 • 1-3 недели

  Мускулна болка

  Истегнување на лигаментите настанува поради ненадејна силна контракција или прекумерно истегнување на мускулот. При умерено тешко истегнување на лигаментите можна е вкочанетост на мускулите, болката е донекаде потешка и можна е појава на отоци и модринки. Болката може да трае од 1 до 3 недели.

  Повеќе за мускулната болка

 • 4 најчеста

  Забоболка

  Четири најчести причини за забоболка се: забен кариес, механички повреди, хируршки интервенции и воспаление на усната празнина и параназалните шуплини (синуси).

  Повеќе за забоболката

Пред употреба внимателно прочитајте го упатството.За ризикот и несаканите ефекти консултирајте го Вашиот лекар или фармацевт.
Налгесин С содржи напроксен натриум.