Пополнете го прашалникот и погледнете дали треба да научите да кажете НЕ почесто.

Веќе имате испиено 3 кафиња но пријателот ви нуди уште едно. Дали ќе го земете?

Имате главоболка. Дали едноставно чекате болката да помине?

Имате итна задача која треба да се заврши, вашиот колега ве замолува да му помогнете. Дали ќе му помогнете?

Веќе имавте два долги состаноци, ве канат на трет. Дали ќе присуствувате на состанокот?

Вашиот поранешен партнер сака да му се вратите и покрај тоа што неколку пати се разделувавте. Дали ќе му се вратите?

Вашиот резултат

1/5 НЕ одговори

Ох, зборот НЕ не е во вашиот речник.

Не грижете се, со малку повеќе пракса ќе научите како да велите НЕ.
Важно е за вашето физичко и ментално здравје да научите како да кажете НЕ. И тоа што е можно побргу! Откријте како да научите да кажете НЕ без да чувствувате вина и откријте ги чекорите како подобро да се чувствувате.

Ох, зборот НЕ не е во вашиот речник.

Не грижете се, со малку повеќе пракса ќе научите како да кажете НЕ.
Важно е за вашето физичко и ментално здравје да научите како да кажете НЕ. И тоа што е можно побргу! Откријте како да научите да кажете НЕ без да чувствувате вина и откријте ги чекорите како подобро да се чувствувате.

Не го употребувате доволно често зборот НЕ.

Не се воздржувајте.
Нема ништо лошо во зборот НЕ и нема причина зошто не би требало да го користите почесто. Ставете ја вашата физичка и ментална благосостојба на прво место и дознајте кога да кажете НЕ.

Не е лошо! Потрудете се да кажете НЕ почесто и покрај тоа што понекогаш изгледа тешко.

Секој нареден пат ќе биде сè полесно и полесно.
Многу сте внимателни кога го користите зборот НЕ. Нема причина зошто не би требало почесто да го употребувате, со оглед дека тоа ќе ви помогне за вашата психичка и ментална благосостојба. Откријте други ситуации каде лесно би кажале НЕ, со тоа што ќе се ставите себеси на прво место.

Одлично! На добар пат сте да научите како да кажете НЕ.

Речиси сте до целта.
Немате проблем да кажете НЕ, но можете да го употребувате и почесто. Бидете похрабри, бидејќи зборот НЕ е добар за вашето физичко и ментално здравје. Научете кога да кажете НЕ и на тој начин подобрете си ја целокупната благосостојба.

Одлично! Можете на другите да им бидете пример.

На истиот начин кажете ѝ НЕ на болката веднаш штом се појави.
Употребувањето на зборот НЕ во непријатни ситуации ќе ви помогне да си го заштите вашето физичко и ментално здравје. Продолжете така! Откријте за кои типови на болка Налгесин С може да ви помогне да кажете НЕ.

Дознајте како зборот НЕ може да ви ја подобри целокупната благосостојба.

Како реагираа останатите?

5 x НЕ

4 x НЕ

3 x НЕ

2 x НЕ

1 x НЕ

0 x НЕ

0%

20%

40%

60%

80%

100%

Откријте како кажувањето НЕ може да ви помогне да ја подобрите вашата целокупна состојба.

Зборот НЕ влијае на вашето физичко и ментално здравје повеќе од колку што мислите.
Дознајте зошто е важно почесто да кажете НЕ и да не чувствувате вина поради тоа.

Повеќе статии

Предупредување
Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.