1

Газирани пијалоци

Наречени исто така "течни калории" бидејќи содржат многу шеќер и вештачки засладувачи и речиси не содржат хранливи материи. Дали навистина треба да внесете девет лажици шеќер со само еден пијалок?

Газирани пијалоци

2

Преработено месо

Најчесто содржи многу сол, конзерванси (обично нитрати) и масти и многу малку вистинско месо. Веројатно не сакате да јадете нешто што го зголемува ризикот од разни болести, дали е така?

Преработено месо

3

Крофни

Ако мислите дека нема ништо подобро од крофна кога имате лош ден, размислете повторно - маснотиите и шеќерот се најлошата комбинација за вашето тело.

Крофни

4

Јогурти со вкус

Овошје, ванила, јогурт со кафе и парчиња чоколада ... што е штетата, тоа е само јогурт! Кога последен пат сте ги провериле состојките? И покрај ова мислите дека јогурт е добар избор?

Јогурти со вкус

5

Благи житарки

Доколку некој ви понуди мафин за појадок најверојатно нема да го земете. Дали знаете дека житарките често содржат иста количина на шеќер како и мафинот? Така што ...

Благи житарки

6

Пржена храна

Дали сте знаеле дека пржената храна го лишува вашето тело од витални нутритиенти? Веројатно не го сакате тоа, дали е така?

Пржена храна

7

Маргарин

Содржи транс масти, го зголемува лошиот холестерол, а го намалува добриот, исто така го зголемува ризикот од кардиоваскуларни болести ... Многу причини да кажете НЕ.

Маргарин

Дознајте како кажувањето НЕ може да ви помогне да си ја подобрите целокупната состојба.

Зборот НЕ има поголем ефект на вашето физичко и ментално здравје отколку што мислите.
Откријте зошто е важно да кажете НЕ почесто без притоа да чувствувате вина.

Повеќе статии

Предупредување
Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.