1

Дали сакате да разговарате?

Познаник ви се јавува по трет пат оваа недела и ве прашува дали ќе се видите. Знаете дека доколку се видите разговорот ќе се води околу неговите/нејзините проблеми и ниту еднаш нема да бидете прашани како сте вие. Дали сакате тоа навистина да се случи? НЕ.

Дали сакате да разговарате?

2

Дали може да го одложите одморот?

Вашиот шеф бара да работите прекувремено без надоместок, сè да се движи околу работата и тој не го почитува вашиот планиран одмор. Стани и кажи НЕ.

Дали може да го одложите одморот?

3

Дали треба да чекам уште 30 минути?

Имате силна главоболка, но нешто ви вели да почекате уште малку, бидејќи болката можеби ќе исчезне сама по себе. Ова, за жал нема да се случи, кажете веднаш НЕ - со Налгесин С.

Дали треба да чекам уште 30 минути?

4

Зошто едноставно не одложиш?

Вашата подобра половина уште еднаш ве тера да ги промените плановите со вашите пријатели и да ѝ/му се посветите само нему/неа. Зошто едноставно не кажете НЕ?

Зошто едноставно не одложиш?

5

Зошто не се утешиш со сладолед?

Не се чувствувате добро денес и сладоледот ви изгледа како добра идеја за подобрување на вашиот ден. Дали навистина ви е потребна уште една причина да се чувствувате виновни потоа? НЕ.

Зошто не се утешиш со сладолед?

Дознајте како кажувањето НЕ може да ви помогне да си ја подобрите целокупната состојба.

Зборот НЕ има поголем ефект на вашето физичко и ментално здравје отколку што мислите.
Откријте зошто е важно да кажете НЕ почесто без притоа да чувствувате вина.

Повеќе статии

Предупредување
Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.