Налгесин С делува брзо и има долготрајно дејство

  • Напроксен натриум е во облик на сол, која овозможува брзо растворање и апсорпција на активната супстанција од гастроинтестиналниот тракт во циркулацијата. Поради тоа, Налгесин С брзо ослободува од болка
  • Дејството на Налгесин С трае 8 до 12 часа. Поради неговото долготрајно дејство, може да се земат помалку таблети во денот во споредба со други аналгетици достапни без рецепт.

Налгесин С има тројно дејство:

  • Ослободува од болка
  • Го намалува воспалението
  • Ја намалува покачената телесна температура

Налгесин С е лесен за употреба:

  • Овални, филм-обложени таблети лесни за голтање
  • Перфориран блистер кој овозможува таблетата секогаш да ви биде при рака

Пред употреба внимателно прочитајте го упатството.За ризикот и несаканите ефекти консултирајте го Вашиот лекар или фармацевт.
Налгесин С содржи напроксен натриум.